Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Σύντομη ενημέρωση σχετικά με την έκτακτη συνάντηση γονέων στις 19/01/2010


Στη συνάντηση γονέων που πραγματοποιήθηκε, υπήρχε παρουσία του κ.Βρεττού, προέδρου του νομικού πρόσωπου, που μονοπώλησε (λόγω των πολλών μας ερωτήσεων) ,την συνάντηση και δεν συζητήθηκαν άλλα θέματα.
 Ακούσαμε τις απόψεις του κ.Βρεττού, ο οποίος μας δήλωσε ότι έχει πρόθεση να μην κλείσουν οι παιδικοί σταθμοί και θα καταβάλει (και καταβάλει), κάθε προσπάθεια για αυτό, αν και ακόμα δεν έχει αναλάβει η νέα διοίκηση .Συμφωνεί στο αίτημά μας να συμμετέχουμε στο διοικητικό συμβούλιο των παιδικών σταθμών και θα προσπαθήσει να το υλοποιήσει.
Εκτός από την θετική του διάθεση όμως δεν παρουσιάστηκαν συγκεκριμένα στοιχεία για το επίμαχο διάστημα από 28/1/2011 εως 10-15/2/2011 ,δηλαδή : 
πόσα τμήματα υπάρχουν και πόσοι υπάλληλοι – παιδαγωγοί ή μη θα υπάρχουν, όταν θα λήξουν οι συμβάσεις που ήδη υπάρχουν ενώ παράλληλα ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ προσληφθεί οι νέες παιδαγωγοί (με οκτάμηνη σύμβαση). Η προκήρυξη των συγκεκριμένων θέσεων (26 παιδαγωγοί και περίπου 11 υπάλληλοι λοιπών ειδικοτήτων) είναι σε εξέλιξη όπως ισχυρίστηκε.

 Η ενεργή συμμετοχή και παρουσία όλων μας στις συγκεντρώσεις γονέων που πραγματοποιούνται, καθώς και η υποστήριξη δημιουργίας συλλόγου γονέων, είναι σημαντική και ουσιαστική για τη σωστή λειτουργία των παιδικών σταθμών της περιοχής μας, διεκδικώντας το καλύτερο για τα παιδιά μας και όχι να επαναπαυόμαστε στο ότι οι παιδικοί σταθμοί απλώς λειτουργούν με τον «όποιο» τρόπο.

Με την παρουσία όλων μας, μπορούμε να διεκδικήσουμε παιδικούς σταθμούς που θα λειτουργούν έτσι ώστε να συμβάλλουν στην ομαλή κοινωνικοποίηση των παιδιών μας, στην σωστή προετοιμασία τους για το σχολείο με εφαρμογή των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας. Παιδικοί σταθμοί που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα της μητέρας και του ζευγαριού. Να πάψουν να λειτουργούν ως «παιδοφυλακτήρια», βάζοντας έτσι σε δύσκολη θέση γονείς και εργαζόμενους.

Τις καλές προθέσεις της δημοτικής αρχής, τις συναντήσαμε όλοι μας και πριν λίγα χρόνια και η κατάσταση παραμένει η ίδια.

Ας μην αφήσουμε την τύχη των παιδιών μας και τη δική μας στα χέρια κανενός άλλου. Ας διεκδικήσουμε το καλύτερο για το μέλλον των παιδιών μας.

Για μόνιμο και εξειδικευμένο προσωπικό, επαρκή αριθμό παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών ανάλογα με τους κατοίκους της περιοχής, διευκόλυνση ευπαθών ομάδων στην πληρωμή των τροφείων, τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας.                                                                                                                                                                        

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους.
Συγνώμη για την καθυστερημένη επικοινωνία μου μαζί σας αλλά λόγω προσωπικών προβλημάτων δεν μπόρεσα να επικοινωνήσω μαζί σας νωρίτερα.
Καταρχάς, η νέα Διοίκηση έχει αναλάβει από τις 2 του μήνα, καθώς και το νέο διοικητικό συμβούλιο έχει ορκιστεί και έχει συσταθεί πλήρως. Φυσικά δεν έχει γίνει κάποιο διοικητικό συμβούλιο ακόμα αλλά θα γίνει σύντομα και υπό την δική μας βέβαια πίεση, διότι αυτό είναι αναγκαίο.
Τα προβλήματα με τους παιδικούς σταθμούς συνεχίζονται και οξύνονται. Το προσωπικό με το οποίο λειτουργούν δεν είναι όλοι παιδαγωγοί συν τις σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν και θα πρέπει να λυθούν άμεσα. Υπάρχουν εργαζόμενοι στους παιδικούς που προέρχονται από τη πρώην ΔΕΑΔΑ και ανεξαρτήτου ειδικότητας. Ζήτημα το οποίο βέβαια έχει να κάνει και με την ασφάλεια των παιδιών και τη σωστή λειτουργία των παιδικών, αλλά και για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι λειτουργούν σαν παιδοφυλακτήρια και όχι σαν παιδικοί σταθμοί που προετοιμάζουν τα νήπια, συμβάλλουν στην ομαλή κοινωνικοποίηση τους, ειδικότερα σε αυτή τη τόσο τρυφερή ηλικία.
Βέβαια αποτελεί ζήτημα και για τους ίδιους τους εργαζομένους που από τη μία αμφιβάλλω το κατά πόσο μπορούν να ανταπεξέλθουν σε κάτι το οποίο δεν γνωρίζουν και από την άλλη υποχρεούνται να το κάνουν από άποψη επιβίωσης.
Η κακή διαχείριση του πρώην Δημάρχου, αλλά και όπως φαίνεται και του νυν έχουν φέρει σε αδιέξοδο γονείς και εργαζόμενους. Βέβαια είναι νομίζω εμφανές σε όλους μας ότι δεν είναι ο «κακός» Δήμαρχος που κάτι δεν έκανε καλά, διότι τα ίδια προβλήματα υπάρχουν είτε σε μικρότερο είτε σε μεγαλύτερο βαθμό σε όλους τους παιδικούς σταθμούς. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθήθηκε, της υποβάθμισης της Παιδείας σε όλες τις βαθμίδες (από τους παιδικούς ως και το Λύκειο). Όλοι μας αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα των ελαχίστων παιδικών σταθμών στο δήμο μας και της ανυπαρξίας βρεφονηπιακού. Σίγουρα ξέρουμε το πόσα νήπια μένουν εκτός των παιδικών κάθε χρόνο από αυτά που κάνουν αίτηση και πόσα ακόμα δεν καταφέρνουν καν να κάνουν αίτηση. Σε περίοδο κρίσης που όλοι οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εργασία τους, απολύσεις, μειώσεις μισθών και ένα σωρό άλλα τα τροφεία αυξάνονται και παρόλα αυτά τίποτα δεν αλλάζει στον τρόπο λειτουργία τους.
Εγώ προτείνω να κάνουμε μάζεμα γονέων την Τετάρτη 19/1, το απόγευμα (εγώ προτείνω στις 18:00)στο Δημαρχείο και να προχωρήσουμε σε σύσταση συλλόγου γονέων παιδικών σταθμών Μενιδίου.  Για να γίνει όμως αυτό είναι αναγκαίο να είμαστε πολλοί γονείς και αυτό να γίνει ευθύνη του καθενός μας.
Προτείνω να δούμε το καταστατικό του συλλόγου γονέων παιδικών σταθμών Χαϊδαρίου και να βασιστούμε σε αυτό. Το καταστατικό μπορείτε να το δείτε από http://syllogosgoneonhaidariou.blogspot.com/2010/04/blog-post_1262.html . Θα προσπαθήσω να έρθει και κάποιος γονιός από εκεί να μας μιλήσει για το τι έχουν κάνει και αυτοί.
Επίσης το site τους είναι http://syllogosgoneonhaidariou.blogspot.com/  οπού μπορείτε να μπείτε και να δείτε διάφορες δραστηριότητες που έχουν κάνει.
Σας καλωσορίζουμε στο site του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων παιδικών σταθμών Αχαρνών.
Εδώ μπορείτε να δείτε σχετικές ανακοινώσεις, να αναρτήσετε δικά σας σχόλια σχετικά με τρέχοντα ζητήματα.


Email επικοινωνίαςxrstn93@gmail.com