Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους.
Συγνώμη για την καθυστερημένη επικοινωνία μου μαζί σας αλλά λόγω προσωπικών προβλημάτων δεν μπόρεσα να επικοινωνήσω μαζί σας νωρίτερα.
Καταρχάς, η νέα Διοίκηση έχει αναλάβει από τις 2 του μήνα, καθώς και το νέο διοικητικό συμβούλιο έχει ορκιστεί και έχει συσταθεί πλήρως. Φυσικά δεν έχει γίνει κάποιο διοικητικό συμβούλιο ακόμα αλλά θα γίνει σύντομα και υπό την δική μας βέβαια πίεση, διότι αυτό είναι αναγκαίο.
Τα προβλήματα με τους παιδικούς σταθμούς συνεχίζονται και οξύνονται. Το προσωπικό με το οποίο λειτουργούν δεν είναι όλοι παιδαγωγοί συν τις σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν και θα πρέπει να λυθούν άμεσα. Υπάρχουν εργαζόμενοι στους παιδικούς που προέρχονται από τη πρώην ΔΕΑΔΑ και ανεξαρτήτου ειδικότητας. Ζήτημα το οποίο βέβαια έχει να κάνει και με την ασφάλεια των παιδιών και τη σωστή λειτουργία των παιδικών, αλλά και για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι λειτουργούν σαν παιδοφυλακτήρια και όχι σαν παιδικοί σταθμοί που προετοιμάζουν τα νήπια, συμβάλλουν στην ομαλή κοινωνικοποίηση τους, ειδικότερα σε αυτή τη τόσο τρυφερή ηλικία.
Βέβαια αποτελεί ζήτημα και για τους ίδιους τους εργαζομένους που από τη μία αμφιβάλλω το κατά πόσο μπορούν να ανταπεξέλθουν σε κάτι το οποίο δεν γνωρίζουν και από την άλλη υποχρεούνται να το κάνουν από άποψη επιβίωσης.
Η κακή διαχείριση του πρώην Δημάρχου, αλλά και όπως φαίνεται και του νυν έχουν φέρει σε αδιέξοδο γονείς και εργαζόμενους. Βέβαια είναι νομίζω εμφανές σε όλους μας ότι δεν είναι ο «κακός» Δήμαρχος που κάτι δεν έκανε καλά, διότι τα ίδια προβλήματα υπάρχουν είτε σε μικρότερο είτε σε μεγαλύτερο βαθμό σε όλους τους παιδικούς σταθμούς. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθήθηκε, της υποβάθμισης της Παιδείας σε όλες τις βαθμίδες (από τους παιδικούς ως και το Λύκειο). Όλοι μας αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα των ελαχίστων παιδικών σταθμών στο δήμο μας και της ανυπαρξίας βρεφονηπιακού. Σίγουρα ξέρουμε το πόσα νήπια μένουν εκτός των παιδικών κάθε χρόνο από αυτά που κάνουν αίτηση και πόσα ακόμα δεν καταφέρνουν καν να κάνουν αίτηση. Σε περίοδο κρίσης που όλοι οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εργασία τους, απολύσεις, μειώσεις μισθών και ένα σωρό άλλα τα τροφεία αυξάνονται και παρόλα αυτά τίποτα δεν αλλάζει στον τρόπο λειτουργία τους.
Εγώ προτείνω να κάνουμε μάζεμα γονέων την Τετάρτη 19/1, το απόγευμα (εγώ προτείνω στις 18:00)στο Δημαρχείο και να προχωρήσουμε σε σύσταση συλλόγου γονέων παιδικών σταθμών Μενιδίου.  Για να γίνει όμως αυτό είναι αναγκαίο να είμαστε πολλοί γονείς και αυτό να γίνει ευθύνη του καθενός μας.
Προτείνω να δούμε το καταστατικό του συλλόγου γονέων παιδικών σταθμών Χαϊδαρίου και να βασιστούμε σε αυτό. Το καταστατικό μπορείτε να το δείτε από http://syllogosgoneonhaidariou.blogspot.com/2010/04/blog-post_1262.html . Θα προσπαθήσω να έρθει και κάποιος γονιός από εκεί να μας μιλήσει για το τι έχουν κάνει και αυτοί.
Επίσης το site τους είναι http://syllogosgoneonhaidariou.blogspot.com/  οπού μπορείτε να μπείτε και να δείτε διάφορες δραστηριότητες που έχουν κάνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου