Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση γονέων των παιδικών σταθμών Δήμου Αχαρνών, στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου, με θέματα :

1.     Την λειτουργία των παιδικών σταθμών του Δήμου.
2.     Την αύξηση των τροφείων.
3.     Την ίδρυση συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.

Αποφασίστηκαν τα εξής :

·         Ιδρύθηκε Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Βρεφ/ακών και Παιδικών Σταθμών Μενιδίου.
·         Καλούμε στην μη υλοποίηση της απόφασης για αύξηση των τροφείων. Κανείς γονιός δεν θα πληρώσει τα τροφεία. Οι γονείς θα κρατήσουμε περήφανη στάση και δεν θα υποκύψουμε στους εκβιασμούς της Δημοτικής Αρχής περί διαγραφής των παιδιών μας.
·         Σε περίπτωση κίνησης διαγραφής των παιδιών μας, μαζικά οι γονείς θα κινητοποιηθούμε ώστε να αποτρέψουμε το παράνομο και απαράδεκτο γεγονός.
Δεν φοβόμαστε και δεν υποκύπτουμε σε απειλές. Τα παιδιά μας δεν είναι πειραματόζωα να δοκιμάζουν τις τακτικές τους για την μεγαλύτερη εξοικονόμηση χρημάτων.

Οι παιδικοί σταθμοί είναι κοινωνικό αγαθό και όχι «τσιφλίκι» της εκάστοτε δημοτικής αρχής. Δεν έχουν το δικαίωμα να αποφασίζουν ποια παιδιά και ποιες οικογένειες έχουν ανάγκη τον παιδικό σταθμό.
Η ψυχολογία των παιδιών μας και ο ψυχικός τους κόσμος δεν είναι παιχνιδάκι στο βωμό των κερδών τους. Δεν μπορούν να αλλάζουν προσωπικό ανά 2 μήνες. Δεν μπορούν να δημιουργούν παιδοφυλακτήρια στην κυριολεξία, δημιουργώντας 50αρια τμήματα, με ανεπαρκή προσωπικό, το οποίο αλλάζει ανά 2 μήνες.
Πρόσληψη μόνιμου, επαρκή και εξειδικευμένου προσωπικού, ικανό να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών μας και της κάθε οικογένειας του δήμου μας, άσχετα με το αν εργάζεται ή όχι.
Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων για την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Οι παιδαγωγοί, δουλεύουν με  αυταπάρνηση και φιλότιμο κάτω από άθλιες συνθήκες, με επαίσχυντες συμβάσεις , απλήρωτες, πολιτικά όμηροι της δημοτικής αρχής.
Καταγγέλλουμε τη λογική της Δημοτικής Αρχής να ζητά από τους γονείς να πληρώσουν τα χρέη του δήμου, που ποτέ δεν δημιούργησαν, ακόμα και σε περίοδο κρίσης.
Καταγγέλλουμε τα υπεράριθμα πενηντάρια τμήματα με τα στοιβαγμένα παιδιά. Η συνιστώμενη αναλογία για τα βρέφη είναι μια παιδαγωγός για 8 βρέφη, μια για 12- 3χρονα και μια για 15 - 4χρονα. 
Καλούμε και τους γονείς που τώρα μπήκαν στους παιδικούς σταθμούς να συμμετέχουν στον οργανωμένο αγώνα μέσα από το Σύλλογο.

Για ενιαίους, δημόσιους και δωρεάν παιδικούς σταθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου